Tillbaka från Brasilien, del ett!

Det har varit fantastiska 16 dagar med vissa incidenter man kunnat vara utan. Resa med barn är alltid spännande och denna gången blev det lite extra spännande på ett mindre roligt sätt. Flygresan gick dock bra. Tre flygplan och totalt cirka 20 timmar med all väntan men det gick jättebra och Milla klagade inte en enda gång.

Det negativa först. Milla hade tyvärr en del otur, först bränd i solen (solskydd 50 var inte tillräckligt i Brasilien) näsan fick stryk. Efter det så utlöstes munsår av solstress så vi var tvungna att gå till sjukhus och fick salva på recept. Tredje incidenten, bakterier kom ner i magen på Milla, troligen från såret och hon kräktes så mycket och blev uttorkad så hon blev inlagd med dropp och fick en massa mediciner. Tack och lov återhämtade hon sig snabbt (på benen dagen efter men maten funkar inte riktigt ännu, hon får ont i magen när hon äter för snabbt nu sex dagar efter). Antibiotika i tio dagar. Inget kul att vara mamma då, man känner sig så skyldig. Tur hon är vaccinerad i varje fall.

Så tips: Bästa tiden på stranden är mellan klockan 06-09, solskyddsfaktor 70 minst. Alla små sår blir lätt stora sår, tvätta, tvätta och åter tvätta sår men framförallt händerna. Barn i Millas ålder (sex år) stoppar fortfarande händerna i munnen mer än vad man kan tro. Sen plockar de upp en massa spännande från marken, klappar katter och letar snäckor och annat och pillar på sår. Heltidsjobb bara att ha koll på vad händerna håller hus. I Brasilien är det varmt och i värme frodas bakterier helt enkelt.


Som ni ser, UV-kläder och solhatt ett måste!

Maten och människorna: I Brasilien äter man mycket kött! Väldigt mycket kött! Kött och friterat. Jag som vegetarian åt mest ost (halloumiliknande) och ägg i olika former. Jag är lakto-ovo. Nu väl hemma igen så kommer jag inte äta ost och ägg på väldigt länge. Vi bodde hos min väns familj och vänner. Mer gästvänliga och härliga människor får man leta efter. Så otroligt välkomnande och väl omhändertagande. Först tillbringade vi några dagar och nätter i natal och efter det åkte vi vidare till Joao Pesssoa. Alla var så himla måna om att jag fick i mig tillräckligt med protein så jag kände mig väldigt ompysslad. Jag tror att det kan vara svårt att vara vegan i Brasilien, klart det funkar om man har möjlighet att fixa själv men på restauranger och annat så blir det tufft att hitta alternativ utöver pommes.


Jag berättar mer i nästa inlägg, skall iväg och träna nu :-)
0