Ta inte för mycket plats för helvete

Triggervarning, kan innehålla spår av ironi och sarkasm.

Känner ni igen det? Landet lagom i ett nötskal. Du får inte ha FÖR bra självförtroende för då kan du trampa någon på tårna, men tyck inte synd om dig själv heller för då blir du föraktad av massan. Du måste ta lagom med plats! På ett lagom sätt. Stick inte ut för mycket men försvinn inte i mängden heller för då blir du den där gråa som folk skrattar åt hur de inte ens märkt att du fanns. Var glad och positv men inte för glad och positiv för det stör så många när du är för djävla klämkäck. Se inte deppig ut heller för det irriterar fler än du tror. Jäkla mes som bara tycker synd om sig själv.

Köp inte för dyra kläder för då det sticker i folks ögon men handla för tusan inte billigt på hm för det är ännu värre. Gå inte ut och festa för mycket för då blir du per automatik en hoe men stanna inte inne hela tiden heller för då är det antagligen något fel på dig. Gör inte saker bara för barnens skull utan tänk lite på dig själv men inte för mycket för då är du en dålig förälder som bara tänker på dig själv. Var gränsen går är omöjlig att definiera eftersom det är så många som tycker så mycket, särskilt de utan tyckanderätt. Det vill säga, personer som inte är föräldrar till dina barn, öh, alla utom du och den andre föräldern med andra ord.

Det här bara exempel på vad som rör sig i huvudet på många vuxna människor. Tänk er då vad våra unga står ut med som inte hunnit bygga en identitet eller självförtroende nog att stå på egna ben och fatta egna beslut. Alla minns nog hur jobbigt det var att vara tonåring. Idag är det jobbigare än någonsin eftersom du har mångt fler valmöjligheter och det går inte vara anonym i sina val eftersom om du inte delar allt i sociala medier så uppfattas du som konstig.


Själv tycker jag att det är fantastiskt skönt att vara gammal nog med tillräcklig självkänsla för att skita högaktningsfullt i vad andra tycker och tänker om mig. Käringen mot strömmen är inga problem för min del. 
0