Vegan lifestyle

Jag gillar att titta på dokumentärer, igår såg jag "Food choices" som handlar om alla fördelar med att leva ett plantbaserat liv. Normalt sett brukar jag alltid hitta en massa kritiska recensioner efter att ha sett dokumentärer som den här men på denna hittar jag ingenting. Jag är intresserad av grön kost men är "bara" laktoovo vegetarian och den största anledningen till att jag inte blivit vegan är just för att jag tycker ägg är en så bra proteinkälla. I filmen påstår man dock att vi stoppar i oss på tok för mycket protein och plantbaserad kost är alldeles tillräckligt. Du behöver bara ersätta med B12, inget annat om du följer en bra kost. Proteinhysterin är bara försäljningsknep typ. Vad har ni för meningar? Hjälp mig med lite källkritisk information

Länk till filmens hemsida

Här finns kritik på liknande dokumentärer, de dokumentärerna känns dock mer hysteriska och mindre sakliga än denna.


0