Rehabtvivlan

Jag har fortfarande stora problem med min axel och har känt flera gånger att jag är osäker på om rehab hjälper. Att det kanske är något mer än vad sjukgymnasten tror, att något ligger i kläm etc. Jag tänker att jag skall gå till en idrottspecialist jag varit hos förut som är riktigt duktig. Sen tänker jag, jag är ju ingen elitidrottare, jag har inte obegränsat med pengar och jag är "gammal" så jag får räkna med skador som håller i.

På sista tden har jag knappt haft någon motivation alls på grund av axeln och gått och tränat mest på rutin. Sen har det känts mycket bättre redan när jag kommit dit. Häromdagen träffade jag dessutom en person som haft samma problem men som sa att rehabövningarna med gummiband faktiskt hjälpte honom. Då tänker jagt igen att jag måste ha bättre tålamod och att jag skall försöka bättre. Jag tränar lite extra styrka på det sätt jag kan hemifrån. Till ex biceps curls, chinups (biceps), squats, pistolsquats, situps mm. Är väldigt sugen på att köra marklyft men skall vänta med det tills jag skaffat gymkort på Nordic istället. Dottern vill ju träna med mig och hon har där.

Tycker ändå jag har hyfsat bra form för att vara 45 och har fött fem barn. Det är framförallt BJJ som format, man använder varenda muskel i hela kroppen. Kan starkt rekommendera träningsformen om man gillar explosiv träning, individuellt tillsammans med andra och står ut med att kroppen tar stryk.


0