Planeringsfascist

Jag har gjort ett dokument på google drive där jag skrivet in middag, länk till recept, ingredienser som skall köpas samt tid vi skall äta. Där står också extra kommentarer ifall det är något särskilt, till exempel att jag jobbar och de stora får fixa maten. Alla barn som har googlekonto eller gmail har sedan fått en länk till dokumentet för att de skall veta vad och när vi äter. Smidigt. Det är bara yngsta som inte har googlekonto. Nu skall jag bara påminna dem om att gå in och kolla där istället för att fortsätta fråga mig tre gånger om dagen. Hoppas det är en rutin som funkar även för mig, bra att vara förberedd. De kan också lägga till egna förslag för jag skriver bara in två veckor i taget.

Jag gillar att planera samtidigt som jag ibland är mer än lovligt spontan. Går inte alltid att kombinera men för det mesta. Häromdagen till exempel fick jag för mig att jag behövde byta säng i pojkarnas rum, deras våningssäng var egentligen anpassad för lite mindre och nätta barn. De sov inte så bra med andra ord. Eftersom jag inte har så mycket pengar just nu pga resan som varit och resan som komma skall så var jag tvungen att hitta något billigt som fortfarande var bra.

Jag gick in på bortskänkes.se och fick napp direkt. En riktigt fin och stabil loftsäng. Sen kunde jag ju använda den andra sängens madrasser på golvet till stora killen tills vi hittar en bäddsoffa åt honom. Fick hjälp med hämtning av exmaken, fick hjälp att skruva ihop den av bästa Victoria så poff fanns en ny säng i pojkarnas rum.


Så från att stå hemma i en jäkla röra till att ha skruvat ner gamla sängen, burit ner den i förrådet, skruvat ihop den nya utan bruksanvisning tog det två timmar. Det hade inte gått utan bästa Victoria. Kvinnor kan. Nu skall jag bara göra stommen personlig, furu är inte "favoritfärgen".

0