Min sjätte termin

Denna veckan påbörjade jag min sjätte termin i BJJ. Jag som aldrig lyckats stanna kvar i något mer än några månader. Jag är helt hooked på denna fantastiska "sport". När jag började så skulle jag egentligen pröva på thaiboxning. Jag hade lovat min son som redan kört thai några år att jag skulle testa. Det visade sig när jag kom dit att jag kommit fel dag. Det var inte thaiboxningsstart utan BJJ. Jag hade inte en aning om vad det var en gång men eftersom jag redan var ombytt och klar så tänkte jag att jag kunde testa i varje fall.

Coachen hette Roberto och var från Argentina, ett MMA proffs som har svart bälte i BJJ. Jag trodde på fullt allvar att jag skulle dö under passet. Det var det tuffaste jag någonsin gått igenom haha. Jag hade ont i kroppen flera dagar efteråt men på något sätt så gick jag tillbaka ändå till nästa träningspass och sedan den dagen är jag fast. Jag har inte tappat intresset en enda gång ännu. Jag har känt mig frustrerad och omotiverad på grund av skador men aldrig på grund av BJJ. Jag hittade verkligen rätt. Idag har vi nybörjarstart och så har även många andra klubbar runt om i landet. Jag rekommenderar verkligen folk att pröva, kanske fastnar ni precis som jag eller så gör ni som majoriteten, lägger ner efter någon termin och letar efter något annat.

Från och med termin två fick jag en ny coach, Martin. Martin är min coach än idag och en fantastisk människa som verkligen gör klubben till den familj den är. Ungefär i slutet på min fjärde termin (efter ett år och nio månader) fick jag en synlig lön för all möda jag lagt ner och belönades med ett nytt bälte. Det var en stor och väldigt känslosam dag. En av de dagarna man aldrig kommer glömma tror jag. Bägge coacher var dessutom på plats.
<3

0