Ibland kan jag inte hålla käften

Jag vet att jag själv publicerar bilder och annat på saker som jag känner mig nöjd med och är stolt över, det kan tyckas vara ytligt för somliga och jag tycker faktiskt att det är helt ok att göra så eller att andra får tycka så. När jag pratar om ytlighet på nätet så är det inte främst den typ av inlägg jag menar. Det är inte heller alla de där "jag postar en asnajs, filtrerad, rätt vinkelbild" på mina medier som tar bort allt stök, tio kilo från kroppen och sätter ett snapchatfilter som gör mig 20 år yngre och så låtsas jag att det är precis så här det är. OK, ingen människa skall behövar redovisa sin trista, stökiga, jobbiga, deprimerande verklighet om man inte vill men ni fattar vad jag menar. Det är alltså inte heller de inläggen.

Det jag pratar om är bland annat hur många det är som i smyg följer skvaller om människor de egentligen inte känner men tycker sig känna och som de älskar att grotta ner sig i elände om. Ja jag tycker mig ha fog för att skriva som jag gör eftersom de allra mest välbesökta bloggarna och vloggarna och till och med poddarna handlar till stor del om skvaller. Skvaller om influencers, kändisar, och människor som gjort sig ett offentligt ansikte av olika andledningar. De här kanalerna följs av tusentals människor och kommenteras på sätt som får till och med mig att bli mörkrädd. Hur i helvete kan en del människor tycka att det är ok att prata så fruktansvärt nedervärderande om andra människor som en del gör. Hur kan man tycka att det är helt ok att göra så eftersom människorna de rackar ner på är offentliga. Så urbota jäkla dumt att de skulle ha ett kok stryk hela högen, (ok jag överdrev kanske lite).

Hur kan vi gnälla på den "nya generationen" när det är vi som fostrat den nya generationen. Vi har vägrat sätta oss in i deras värld så de försöker helt enkelt lösa det på egen hand. Samt det faktum att en väldigt stor del av näthatet kommer från vuxna. Jag blir så trött. Det är desutom tydligen alltid någon annans fel och alltid någon annan som gör det. Om inte alla hade tyckt så så kanske vi kunnat lösa lite problem tillsammans. Om alla tog ansvar för att hjälpa till istället för att titta bort och lägga ansvaret på någon annan så kanske det hade hänt något. Då kanske vi hade överöst nätet med kärlek istället för hat.

MAKE EQUAL med Ida Östensson i fronten har tagit fram en förlåtbot. Förlåtboten kan alla använda och be om ursäkt för eventuella elakheter man sagt eller gjort på nätet. För vi har alla någon gång gjort något som vi kanske nte riktigt känner oss tillfreds med.


Klicka på bilden för att dra ditt strå till stacken
0