Goa - resan

Jag åkte på Nyårsafton, hade beställt resan redan i mars 2017 och sett fram emot det länge. Första längre resan jag gjort själv utan någon som resesällskap faktiskt. Det var två byten och med all tid emellan tog det ungefär 21 timmar att komma dit. Åkte med Air France och Air India dit. Goa kan verka lite läskigt att åka till som ensam kvinna, det är ju Indien liksom. Det är helt fel. Goa är väldigt tryggt och de allra flesta både turister och lokalbor menar att Goa inte räknas som riktiga Indien. Det är väldigt västerlandifierat. Tyvärr har turismen och därmed största inkomstkällan för Goaborna minskat dramatiskt på senare år. Säsongen är dessutom kortare trots att Monsunregnen inte varar lika länge längre. Många som har möjlighet åker utomlands och jobbar offseason men de flesta får slita med andra olika arbeten. Säsongen är mellan september till april ungefär. Framför allt har Skandinaviska och Tyska turister minskat. Ryssar har ökat.

Jag tyckte själv att det var lite läskigt att gå ute själv på kvällen men alla jag mötte sa att Goa är en väldigt trygg plats. Den enda i landet egentligen där kristna, muslimer och hinduer lever i fred utan konflikter. Det finns en historia om ett helgon som ligger i Old Goas största katedral. Han är orsaken menar man. Jättespännande historia som du kan läsa mer om här. Största delen av befolkningen i Goa är kristna katoliker. Jag gick ute själv på kvällarna i becksvart mörker och kände mig inte orolig. Trafiken är hemsk och man får vara försiktig så man inte blir påkörd. Det tutas hela tiden men inte för att du skall flytta på dig utan för att meddela att här kommer jag, kliv inte ut framför mig.

Det finns kanske inte så mycket att se än vackra stränder, katedraler och tempel. Kryddträdgårdar och elefanter. Har man en gång sett det där så är nog stränderna och solandet största behållningen av Goa. Det som jag uppfattade som negativt med Goa och Indien generellt skulle jag tro är nedskräpningen. Indiska turister och bilister är bovarna. Stränderna har dock staten bestämt skall hållas rena så där har de anställt personer som går runt och städar. Förhoppningsvis kommer det ske en förändring för tyvärr tror jag skräpet avskräcker många från att komma tillbaka. Man blir lite illa till mods av det.

Plus för mig är stränderna, värmen, djurlivet, maten, att allt är billigt och alla trevliga människor. Jag fick även rullat lite därnere men det är ett annat inlägg.
0