Ekologiska proteinbars

Idag stod jag emot att köpa proteinbar när jag var nere och handlade. Köpte inget sött alls förutom frukt. Jag hade bestämt mig för att efterfölja mina nya spartips och tänkte att det kunde vara en bra grej att börja med att göra bars av sådant jag hade hemma.


  • 1 dl proteinpulver (choklad/banan whey 80) tyvärr inte eko så helt ekologiska är de faktiskt inte (köper ekopulver när detta tar slut) 
  • 1 stor ekologisk banan
  • 2 dl ekologisk havregryn
  • 1 tsk ekologiskt jordnötssmör
  • 3 ekologiska ägg

Mixa samman allting och lägg i en ugnsfast form på smörgåspapper så att det blir ett en cm tjockt lager ungefär. Grädda 150 grader ca 12 minuter. När du har tagit ut ur ugnen och låtit det svalna så skär i 12 lika stora bitar (formade i proteibarstorlek). Det jag gjorde var att jag färskpressade en apelsin och hällde över innan jag delade och innan det svalnat helt eftersom jag tyckte smaken blev för tråkig. Apelsinen gav en lagom liten sötma.


Styckpriset blev ungefär 2 kr
0